Ønsker 10% af vælgerne at afskaffe politi og militær samt nationalisere virksomhederne?

Regeringen er under pres, efter 3-partsforhandlingernes forlis.

Fagforeningerne, der står stejlt på ikke at løsne grebet om de tilkæmpede fridage, er angiveligt klare til at skubbe yderligere til regeringen.

Meningsmålingerne er usædvanligt dystre for Helle Thorning, Villy Søvndal og Margrethe Vestager. Søvndal og Vestager må nu konstatere, at regeringens støtteparti , Enhedslisten, nu har større vælgertilslutning end de selv har.

Regeringens parlamentariske grundlag ønsker at:

(Links til Enhedslistens eget partiprogram for hvert punkt)

Kan det virkeligt passe, at 10% af vælgerne ønsker at støtte en afskaffelse af politi og militær samt nationalisere virksomhederne og afskaffe networking?

Er det et tilvalg af Enhedslisten eller et fravalg af regeringspartierne, som har ualmindeligt svært ved at overbevise vælgerne om nødvendigheden af  økonomisk ansvarlighed?

Vil regeringen vælge at give Enhedslisten markante indrømmelser i forbindelse med efterårets finanslovsforhandlinger for at sikre regeringsmagten. Eller kan vi imødese et valg sidst på året, fordi regeringen ikke kan samle flertal.

Kan det tænkes, at Konservative Folkeparti ser en gylden mulighed for at skabe opmærksomhed? Det er jo ikke længe siden, at Lars Barfod og Margrethe Vestager lovede hinanden at samarbejde.

Vil Dansk Folkeparti kunne lokkes til at stemme for regeringens finanslov imod økonomiske indrømmelser i forhold til de ældre?

Uanset hvilken retning, det går for indenrigspolitikken i Danmark i resten af året, bliver det i hvert fald spændende at på.

6 svar
 1. Thomas Rosenstand
  Thomas Rosenstand siger:

  Jeg tror desværre, at de 10% reelt er ægte nok. Tager du 10 tilfældige mennesker på gaden, vil gennemsnitligt én af dem være begavet under middel, indebrændt og uden realitetssans. Og alle tre tilstande er nødvendige forudsætninger for at kunne stemme på EL.

 2. Michael Jacobs
  Michael Jacobs siger:

  Ja, desværre tror jeg også at det er helt reelt.

  Men det beror desværre utroligt meget på uvidenhed omkring hvad Enhedslisten reelt står for.
  De udtaler jo selv, at der er visse ting som de SELVFØLGELIG går ind for, men som ikke er klogt at snakke for meget om.
  Og i det er der jo, at de ved at folk ikke sætter sig grundigt nok ind i partierne før de stemmer på dem. Og derfor hvis de ikke selv markedsfører deres reelle hensigter, så kan de pt. leve godt på regeringspartiernes uduelighed.

 3. Rolf Hansen
  Rolf Hansen siger:

  Der er desværre mange som har svært ved at se tingene i et større billede, og dette er både politikere og selvfølgelig så også vælgere.
  Trist at så store grupper af mennesker stemmer på henholdsvis DF og EL, som må siges at være partier som tænker meget snævert.
  Men det gør det bestemt ikke mindre spændende at følge politik.

 4. Bo
  Bo siger:

  Jeg synes, at det bliver særdeles spændende at se, hvad der sker, når nu finansloven skal forhandles på plads og Enhedslisten dermed skal i gang med at kæmpe for deres standpunkter. Gad vide, hvem der trækker sig ud som bindere og tabere i den sag?

 5. Frederik
  Frederik siger:

  “Gad vide, hvem der trækker sig ud som bindere og tabere i den sag?” – Enig bo. Det bliver spændende at se!

 6. Brian Reinhold Jensen
  Brian Reinhold Jensen siger:

  Det ligner at De Konservative fuldstændig misser denne mulighed, de er bare blevet mere og mere usynlige i efteråret/vinteren.
  Jeg tvivler på at hver tiende vil undvære politiet når det kommer til stykket, men det skulle ikke undre mig at der er flere der vil afskaffe forsvaret.

Kommentarer er lukkede.